Tien jaar WINI

tienjaarwiniballon
Een feestje, naar de kroeg, of een blog. Hoe vier je tien jaar WINI? Het is een blog geworden en wie weet geef ik later nog een feestje voor alle lieve, leuke en interessante mensen die ik heb ontmoet dankzij tien jaar WINI.

"Voor een baas werken is niet zo mijn ding"

Dat ik zelfstandig ondernemer ben geworden is vrij logisch, althans voor mij. Voor een baas werken is niet zo mijn ding. Daarvoor ben ik te eigenzinnig. Het bedrijf waar ik het langst voor werk is natuurlijk ons familiebedrijf; Weidenaar Vleesbedrijf. Toen ik twaalf was werkte ik al met mijn vader in de winkel en inmiddels werk ik met veel plezier voor mijn broer.

Van stagiaire naar ondernemer
Ik ben direct na mijn afstudeerstage, ik heb de opleiding Communicatie Management aan de NHL gedaan, begonnen als zelfstandig ondernemer. Tijdens deze stage werkte ik mee aan de communicatie voor de allereerste zonnebootrace in Friesland. Mijn netwerk is hier in een rap tempo gegroeid.

Wetenschap in begrijpelijke taal
Mijn eerste officiële opdrachtgever, uit het netwerk van de zonnebootrace, was het Cartesius Instituut. Dit instituut zorgde er voor dat studenten en promovendi van de Technische Universiteiten Eindhoven, Twente en Delft hun afstudeeropdrachten in Friesland gingen doen. Het instituut was de verbinder tussen het bedrijfsleven en de wetenschap. Ik was verantwoordelijk voor de communicatie. Helaas bestaat het instituut niet meer.

Knokken voor de volgende generatie
Vanaf 2011 ben ik betrokken geraakt bij Culturele Hoofdstad. Samen met een team van creatieve mensen mocht ik meedenken over Friesland en haar toekomst. De vraag die constant centraal stond, was: Wat zou je willen voor de volgende generatie? Het doel: De kinderen van Friesland een reden geven om in Friesland te blijven. Hier heb ik met veel plezier voor gestreden. Op het moment dat we de titel binnen haalden in 2013, wist ik wel dat het hier voor mij zou eindigen. Ik had zoveel ziel en zaligheid in dit project gelegd, dat mijn naam meer verbonden was aan LWD2018 dan aan ons familiebedrijf en aan mijn eigen bedrijf. Het werd tijd dat ik mijn eigen identiteit terug zou vinden.

"Ik hoop wel dat LWD2018 wordt zoals we toen bedacht hadden: van en voor de mensen van nu, maar sterker nog voor de generatie na ons".

Werken in een familiebedrijf
Over het werken in ons familiebedrijf kan ik heel veel anekdotes vertellen, maar de meesten kun je gewoon vinden op de website van Weidenaar. Hier houd ik een blog bij over de verhalen binnen ons bedrijf. Zo interview ik af en toe afnemers of collega-familiebedrijven en vertel ik in mijn blog over het ontstaan van nieuwe producten zoals de Fijnproevertjes en de Scheurworst.

Mensen ontmoeten en ontdekken wat hen drijft
Het mooiste aspect van mijn werk vind ik de ontmoetingen met mensen. Mooie, speciale, bijzondere en gewone mensen. Het samenwerken met mensen en vooral het brainstormen om tot nog betere ideeën te komen. Ook hou ik van de wrijving in discussies want meestal worden ideeën dan nog net iets beter en spannender. Daar word ik blij van. Dat is waarom WINI tien jaar bestaat.

Bedankt voor tien mooie jaren! En, mocht je er nou veel of weinig deelgenoot van zijn geweest, dat maakt niets uit, want zonder jou waren het tien andere jaren geweest.

Wini Weidenaar

P.S. Naast bovenstaande opdrachten heb ik nog veel meer gedaan in de afgelopen tien jaar. Zo was ik onder andere fondsenwerver voor De Vrolijkheid, projectleider van Frisjes (Incubator Leeuwarden), deed ik de communicatie voor het project Wijk & Water Battle, schreef ik de nieuwe communicatie strategie voor Doarpswurk en was ik projectmedewerker van Nacht van de Liefde.

op

wini