Een boot is nog geen schip

img_4544
Afgelopen week stond in het teken van boten, schepen, skûtsjes, rondvaartboten en tallships. Voor de Dong Energy Solar Challenge (DESC) heb ik een aantal hospitality momenten georganiseerd met name op boten. Ik kan mij niet herinneren dat ik in één week tijd op zoveel verschillende boten heb gezeten.

De meeste mensen buiten Friesland denken dat alle Friezen een eigen boot hebben maar niets is minder waar. Dat Friezen iets met water hebben klopt maar als je roots in Niawier liggen, zoals die van mij, dan heb je meer met dijken. Toch is er ergens een moment gekomen in mijn leven dat ik van varen ben gaan houden en ik mij steeds vaker op het water bevind. Ik ben inmiddels dan ook meer een 'watermeisje' dan een 'landmeisje' althans bijna...

Want toen ik het skûtsje van Sytse Brouwer reserveerde voor afgelopen zondag noemde ik dit namelijk een boot, de grootste blunder ooit want een skûtsje is een schip, geen boot. Dat je het even weet ;).

op

Friesland, boot