Einde van een tijdperk

sr058
Foto: veiling Serious Request 2013

Eigenlijk is het geen einde, het is het begin van een nieuw tijdperk maar voor mij voelt het toch een beetje als een einde. In 2011 mocht ik, samen met Hotze, Café de Bak op de kaart zetten en ik denk dat ik wel mag zeggen dat dat gelukt is. Nu, zes jaar later op 1 juli, gaan de deuren dicht. Maar waar deuren sluiten, openen anderen... want in augustus gaat Drink & Eet Lokaal Proefverlof open en volgend jaar Café de Bak in de bibliotheek. Maar toch...

Hoe het dan begon?

Hotze was beheerder van de Blokhuispoort waardoor we de kans kregen om het café over te nemen. Toen hadden we nog een relatie, nu zijn we vriendjes. Het doel was dat het een plek zou worden waar iedereen zich thuis voelt. De 'huiskamer' van de Blokhuispoort waar je ook rustig alleen naartoe kunt gaan! In eerste instantie voor mensen binnen de poorten maar al snel kwamen ook mensen van buiten de Blokhuispoort naar Café de Bak.

kerstmarkt-12-dec-2015-16
Foto: Kerstmarkt in de Blokhuispoort

En wat zijn er, vanuit Café de Bak, veel dingen georganiseerd; een kerstmarkt, Jail House Rock, film avonden, veilingen voor Serious Request, Ekdoms Eetcafe, de vrijmibo, verjaardagsfeestjes, trouwerijen en nog veel meer.

kerstmarkt-blokhuispoort-2015-1-van-12
Foto: IJsglijbaan in 2015

'Bier tappen kan ik nog steeds niet'

Dat ik ooit in de horeca zou belanden, had ik van tevoren niet kunnen bedenken maar ik vond het geweldig. Bier tappen kan ik overigens nog steeds niet en met een dienblad lopen evenmin. Organiseren, communiceren en gastvrouw spelen was meer mijn ding. Sinds 2015 doet Hotze het alleen, uiteraard met een team, en daar ben ik super trots op! Van kok naar verhuizer, naar beheerder van de Blokhuispoort en eigenaar van Café de Bak. Chapeau! Hotze, het is tof om te zien dat je werkt vanuit je eigen kracht en de dingen doet op jouw manier. Als ik één ding over jou geleerd heb is het wel: als Hotze zegt dat het kan dan kan het! En inmiddels weten heel veel mensen dat!

de-bak_3
Foto: Café de Bak

Wat Café de Bak voor mij bijzonder maakt zijn alle ontmoetingen met fijne, leuke en lieve mensen. Er was en is geen verschil tussen kunstenaars, de burgemeester, studenten, zakenlui, creatievelingen en bekende Friezen! Café de Bak was en is een plek die verbindt!

'Mijn meest trotse moment is de laatste veiling voor Serious Request met meer dan 200 man in december 2013!

Ik hoop dat iedereen zijn eigen herinneringen aan Café de Bak koestert en straks gewoon weer nieuwe gaat maken bij Proefverlof en Café de Bak (in de bieb). Dat ben ik in ieder geval wel van plan.

Hotze, bedankt voor de bijzondere jaren! Ik wens jou, samen met Willem en Johan, heel veel succes met Proefverlof en Café de Bak (in de bieb)!

op

blokhuispoort